Edukacije

Edukacije koje će se održati…

Poštovani,

obavještavamo Vas da će se 30. i 31. marta 2018. godine,  održati naučni skup iz oblasti ortopedije u prostorijama Opće bolnice “Prim.dr Abdulah Nakaš”. Program pogledajte u nastavku:

Program naučni skup – ortopedija

Poštovani,

obavještavamo Vas da će se u periodu od 23.-25. marta 2018. godine. održati Simpozij hirurga BiH, Srbije i Crne Gore, u hotelu “Vučko” na Jahorini. Program pogledajte u nastavku:

program Simpozij hirurga

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 27.03.2018. godine u hotelu “Hills” Sarajevo održati Konferencija o probioticima, sa početkom u 08:00 sati. Program pogledajte u nastavku:

Program probiotici 2018.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u utorak 27.03.2018. godine u hotelu “Bristol” održati stručno predavanje namjenjeno ljekarima iz primarne zdravstvene zaštite, sa početkom u 20:15 sati. Program pogledajte u nastavku:

Program stručno predavanje

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u subotu 24.03.2018. godine. u hotelu “Hollywood” Sarajevo, održati V. Škola infektologije u organizaciji Asocijacije infektologa u BiH, i Udruženja doktora porodične medicine FBiH. Program pogledajte u nastavku:

program – V. škola infektologije

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 10.03.2018. godine u hotelu “Bristol” održati Intrenacionalni simpozijum pod nazivom “Kardiovaskularne bolesti: prevencija i liječenje” sa početkom u 09:30 sati. Program pogledajte u nastavku:

program simpozijum

Poštovani,

Obavještavamo Vas da Farmaceutska kompanija Krka d.d., Predstavništvo u BiH, organizira predavanje na dan 06.03.2018. godine, u prostorijama hotela “Novotel Sarajevo Bristol” sa početkom u 19:30 sati.

Moderator predavanja prof.dr Vjekoslav Gerc, kardiolog Sarajevo.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da JU Dom zdravlja KS i Centar za nastavnu i naučnoistraživačku djelatnost JUDZ KS organizuju održavanje drugog simpozija pod nazivom ” Cjeloživotna prevencija kardiovaskularnih bolesti”u petak 23.02.2018. godine u Sarajevu sa početkom u 08:00 sati. Program pogledajte u nastavku:

Program 2. simpozija

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u srijedu 21.02.2018. godine sa početkom u 11:00 sati, u Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine Bistrik 7, održati serija javnih predavanja iz oblasti ” Sistematskog pristupa nadzora kardiovaskularnih bolesti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti” Pozivnica u nastavku:

Pozivnica

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u subotu 03.02.2018. godine, u hotelu “Bristol” sa početkom u 10:00 sati održati stručna radionica pod nazivom “Pristup pacijentima sa urološkim problemima, i ishrana kod pacijenata sa renalnom insuficijencijom i gihtom.” Program radionice pogledajte u nastavku:

Program radionice Sarajevo

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će farmaceutska kompanija Sanofi održati predavanje 27.12.2017. godine. u hotelu “Marriott” Sarajevo sa početkom u 18:00 sati. Program predavanja pogledajte u nastavku:

Sanofi predavanje

Poštovani,

Obavještavamo Vas da Udruženje Onkologa u BiH od 08.-10. decembra 2017. godine organizuje “3rd Sarajevo Winter Oncology Conference” koja će se održati u hotelu Termag na Jahorini. U nastavku pogledajte preliminarni program konferencije:

program konferencije

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u subotu 02.12.2017. godine u sali hotela Bristol sa početkom u 10:00 sati održati Simpozij o dijabetesu pod nazivom “Sitagliptin u svakodnevnoj praksi doktora porodične/obiteljske medicine”.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u nedjelju 19.11.2017.godine u hotelu Termag na Jahorini održati stručni skup pod nazivom HiPP Medical Excellence. program pogledajte u nastavku:

program stručnog sastanka

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u četvrtak 23.11.2017. godine u kongresnoj sali hotela Novotel Sarajevo Bristol sa početkom u 18:00 sati održati Simpozij na temu “Predanost u liječenju dijabetesa” Program Simpozija pogledajte u nastavku:

program Simpozija Eli Lilly

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 18.11.2017. godine u hotelu Sarajevo u periodu od 9 do 15 sati, održati stručna radionica pod nazivom “Vertigo i demencija u praksi ljekara porodične medicine”. Program radionice pogledajte u nastavku:

program stručne radionice

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 17. i 18. novembra 2017. godine održati 1. Seminar sportske medicine u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH.Program možete pogledati u nastavku:

program Seminara sportske medicine

Poštovani, obavještavamo Vas da će se u periodu od 17.-19.11.2017.godine  u hotelu Holiday Sarajevo, održati trodnevna Edukativna škola pod pokroviteljstvom UG Kardiološki edukativni centar Sarajevo pod nazivom “Takmičenje za najbolji kardiološki slučaj iz prakse”.Program pogledajte u nastavku:

program

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u četvrtak 09.11.2017. godine u Poliklinici “Sunce- Agram” sa početkom u 16:15 sati održati Simpozij na temu “Neurologija i interna medicina – Neurološke manifestacije internih oboljenja”

Program Simpozija pogledajte u nastavku:

Program Simpozija

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u subotu 11.11.2017. godine u Mostaru, održati zajednička radionica Udruženja doktora porodične medicine KS i HNK pod nazivom “Štitna žljezda i muskuloskeletni problemi u ordinaciji ljekara porodične medicine” Program radionice pogledajte u nastavku:

program radionice

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u subotu 28.10.2017. godine sa početkom u 9:30 sati u amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti BiH održati 3. Međuakademijski naučni simpozij “Emergentne i re-emergentne zoonoze 21. stoljeća”. Program Simpozija pogledajte u nastavku:

Program Simpozija

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u petak 27.10.2017.godine u Malom amfiteatru Kliničkog centra u Sarajevu, sa početkom u 12:00 sati, održati jednodnevni Simpozijum na temu “Karcinom dojke i tretman”.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u periodu od 26. – 28. 10. 2017. godine u hotelu Radon Plaza, održati 2. Kongres Hematologa i Transfuziologa BIH. Program ovog Kongresa pogledajte u nastavku:

Program Kongresa

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 14.10.2017. godine u Hotelu “Bristol” održati Internacionalni simpozij “Prevencija kardiovaskularnih komplikacija kod hipertenzije i dislipidemije u porodičnoj medicini”. Program Internacionalnog simpozija pogledajte u nastavku:

Program Internacionalnog simpozija

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 30.09.2017.godine održati edukativni skup pod nazivom “Koštano – mišićni problemi i terapija boli u porodičnoj medicini”. Program edukativnog skupa pogledajte u nastavku:

Program edukativnog skupa

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 04.10.2017.godine  održati Svjestska sedmica dojenja. Program pogledajte u nastavku:

Svjetska sedmica dojenja

Poštovani,

Obavještavamo Vas de će se u periodu od 06.- 08. 10. 2017. godine u hotelu “Radon Plaza” održati 5. Kongres oftalmologa FBiH, i  14.Kongres oftalmologa Jugoistočne Evrope (SEEOS).

Program Kongresa obuhvata slijedeće oblasti iz oftalmologije i eminentne stručnjake i predavače iz tih oblasti:

 • VISION 2020 uzroci sljepila i preventivne aktivnosti
 • Savremene dijagnostičke procedure OCT angiografija primjene u praksi
 • Orbita i adneksa
 • Rožnica i spoljna površina oka
 • Refraktivna hirurgija i katarakta
 • Glaukom
 • Uveitisi
 • Retina
 • Vitreoretnalna hirurgija
 • Neurooftalmologija
 • Tumori oka
 • Trauma oka
 • Strabizam i dječija oftalmologija.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 16.09.2017.godine u hotelu “Hollywood” Ilidža Sarajevo  održati 11. Simpozij iz biološke psihijatrije/psihofarmakologije.

Program Simpozija možete pronaći u nastavku:

Program Simpozija biološke psihijatrije/psihofarmakologije

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se od 5-8 oktobra 2017. godine u Grand hotelu na Kopaoniku, u organizaciji Udruženja infektologa Srbije održati IV Kongres infektologa sa međunarodnim učešćem.

Program Kongresa kao i registracioni formular možete pronaći u nastavku:

Preliminarni program Kongresa

registracioni formular

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se od 26. do 29. oktobra 2017. godine u Beogradu, održati 13. Svjetski Kongres perinatalne medicine.

Program Kongresa kao i registracioni formular možete pronaći u nastavku:

Kongres perinatalne medicine

registracioni formular

 

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se 14.09.2017.godine sa početkom u  10:30h održati Simpozij na temu ” Beskrvno liječenje”

Program simpozija možete pogledati u nastavku:

simpozij:  http://www.lkksa.ba/wp-content/uploads/2017/05/Beskrvno-liječenje.pdf

Pozivnica beskrvno liječenje

Program simpozija beskrvno liječenje

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se od 15.-26. 05.2017.go0dine održati XII Bazična škola ultrazvuka abdomena, kao i Simpozij estetike u periodu od 5.-6.oktobra/listopada 2017.godine.Programe tečaja i simpozija možete preuzeti na slijedećim linkovima:

http://www.lkksa.ba/wp-content/uploads/2017/05/Estetika-Simpozijum.pdf

http://www.lkksa.ba/wp-content/uploads/2017/05/XIII-Bazicna-skola-ultrazvuka-abdomena.pdf

 

Poštovani,

Obavještavamo Vas da Krka d.d. Novo Mesto, Slovenija, Predstavništvo za BiH organizuje predavanje koje će se održati 23.05.2017.godine u 19:00 u hotelu Bristol Sarajevo.

Teme predavanju su slijedeće:

¨Efikasnost i sigurnost naproksen natrija sa osvrtom na gastroprotekciju¨

predavač: Mr. sci. dr Nataša Trifunović, spec. porodične medicine

¨Nalgesin forte i Nolpaza-dva heroja u savremenoj praksi¨

predavači: Admir Jazvin, mr.ph. i Selma Hodžić, mr.ph. Krka Predstavništvo za BiH