Zabranjena distribucija novog broja Doktora u UKCS!!!

zabranjen prilazZvuči nevjerovatno, ali je, na žalost istinito. Časopis Doktor, glasilo Ljekarske/Liječničke komore Kantona Sarajevo i svih njenih članova danas nije smio biti distribuiran ljekarima zaposlenim u UKCS.

Služba koja obezbjeđuje UKCS i koja se brine za sigurnost imovine i lica vratila je sa kapije UKCS-a distributera časopisa uz obrazloženje da Doktor nikako ne smije biti podijeljen po klinikama UKCS!


Zabrana Doktora, glasila svih ljekara kantona Sarajevo, koji služi za promociju dobrih vrijednosti u zdravstvu KS još jedan je pokazatelj nebulozne politike generalne direktorice UKCS i njenih malobrojnih poslušnika.

Na žalost, zabrana slobode govora koju zagovara profesorica Izetbegović među uposlenicima UKCS-a u direktnoj je koliziji sa demokratskim društvom i vijekom u kojem se nalazimo, jer njeni svakodnevni postupci podsjećaju na nešto sasvim drugo.

Ljekarska/Liječnička komora KS poziva sve ljekare sa UKCS-a da dođu u prostorije Komore (Josipa Vancaša 11) kako bi preuzeli svoj primjerak.