Obavijest

Na vandrednoj Izbornoj Skupštini Ljekarske/Liječničke komore KS, održanoj 26.01.2017.godine, donesena je odluka o imenovanju novog rukovodstva, u slijedećem sazivu:

  • Za novog Predsjednika Ljekarske/Liječničke komore KS, izabran je:

dr Raho Spahovć.

  • Za Dopredsjednike Ljekarske/Liječničke komore KS, izabrani su:

dr Aida Nišić i dr Ranko Čović.

Edukacija u zgradi UNICEF-a: “Važnost imunizacije”

imunizacija-unicefU Sarajevu se 10. i 11. marta održava interaktivna naučno-stručna radionica “Važnost imunizacije” namijenjena prvenstveno pedijatrima koji se u svakodnevnoj praksi susreću sa vakcinacijom djece, što je u današnje vrijeme komplikovana zadaća.

Continue reading

Uvjeti i rokovi za počasno zvanje – Primarijus

LogoPoštovane kolege,

Kao i svake godine do sada, sa početkom nove kalendarske godine zajedno krećemo u akciju za izbor našeg članstva koje će konkurisati, a potom i dobivati počasno zvanje PRIMARIJUS.

Da ne bismo gubili vrijeme ni trošili papir oko objašnjavanja uslova za ovo konkurisanje, u prilogu Vam šaljemo PRAVILNIK O UVJETIMA, KAO I KRITERIJIMA I POSTUPKU ZA DODJELU NAZIVA PRIMARIJUS. Pravilnik o uvjetima, kao i kriterijima i postupku za dodojelu naziva Primarijus Continue reading

Radionica u hotelu „Pino“, u subotu 10. decembra

hotel pinoUdruženje doktora porodične/obiteljske medicine Federacije BiH, Podružnica Kantona Sarajevo, organizuje stručnu radionicu pod naslovom:
“Muskuloskeletni problemi u ordinaciji ljekara porodične/obiteljske medicine”.

Stručna radionica održat će se 10. decembra (subota) 2016. u hotelu „Pino“, na Trebeviću (lokalitet Prvog šumara) u periodu od 9 do 16 sati.

Potvrđen je dolazak 60 učesnika, a Ljekarska komora KS obezbijedit će adekvatne certifikate i bodovanje za sve učesnike.

Poziv delegatima Skupštine za Tematsku sjednicu o reformi zdravstva u KS – 06.12.2016.

bolnicaNa osnovu Odluke Skupštine Ljekarske-Liječničke komore Kantona Sarajevo, koja je održana 23.11.2016. godine i obaveze da damo primjedbe na materijal “Nacrt odluke o usvajanju Plana rekstruktuiranja zdravstvene djelatnosti u Kantonu Sarajevo“, pozivamo Vas na
TEMATSKU SJEDNICU koja će se održati u utorak, 6. decembra 2016. godine u 17 sati u sali Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš”, Sarajevo. /II sprat/.

Continue reading